sreda, 5. februar 2014

Kralji na zrnu graha

El Escorial - kraljeva palaca, kjer sobivajo znanost (najstarejsa knjiznica), kraljeve grobnice, vrtovi in samostan. Raziskovali smo druzinsko drevo spanskih kraljev in izvedeli veliko zanimivosti.

El Prado - najznamenitejsi spanski muzej, kjer je trenutno razstava Velázquezovih slik o kraljevi druzini Felipeja IV. Kar nekaj slik, o katerih smo se ucili pri umetnosti v prvem letniku, je tukaj razstavljenih, a v resnici so veliko lepse, sploh veliko vecje in mogocnejse. Videli smo Velázquezove Spleticne (Las Meninas), Predajo Brede (La rendición de Breda). Goya se ponasa s Streljanjem upornikov in Golo Majo. Malo smo ze obcutili barve El Greca, njegovo najvecje delo pa nas caka jutri, saj gremo v Toledo, kjer prav letos praznujejo 400 letnico njegove smrti.

Nekateri so se se malo nauzili madridskega ritma, ostali so odsli plavat, zal zaman, ker bazen (krasen!) ni bil odprt. A... kdor caka, docaka...









Se se spomnite Macarene, Asereje in Bombe? Mi vsekakor! Nalezli smo se spanskega gibanja in se po vecerji sprostili, nasmejali, zapeli in zaplesali v ritmih slovenske in spanske glasbe. Pepe in Alberto sta nas naucila spanski ples de moros y cristianos. ¡Qué divertido!

Ni komentarjev:

Objavite komentar